PQV Pijl solutions

Volleybalvereniging PQV Pijl solutions is in 2013 ontstaan uit een fusie tussen de volleybalverenigingen Pijlslag Quintus en Vollier. PQV Pijl solutions traint en speelt in De Lier, Kwinstheul en Naaldwijk.             Pijl solutions, dienstverlener in automatisering, is hoofdsponsor van de vereniging.

Heb je een vraag? Mail die naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De NeVoBo zal in de komende week besluiten hoe om te gaan met het beëindigen van de competitie.

Volg hierover de berichtgevingen in de Nieuwsflitsen.

 

 

Wat doe je, nu alle trainingen en wedstrijden voorlopig zijn uitgesteld of afgelast?

Juist, je kijkt naar alternatieven om thuis fit te blijven en om verveling te lijf te gaan! Op volleybalXL staan allemaal gratis filmpjes en ideeen om alleen te doen. Leuke oefeningen voor jong en oud en je kunt er natuurlijk altijd je eigen twist aan geven! Wie weet iets voor jou?!    

______________________________________________________________________________

Mededeling i.v.m. Corona-virus

In navolging op het eerdere bericht moeten wij helaas mededelen dat, gezien de situatie met betrekking tot het COVID-19 virus, ook alle trainingen (en oefenwedstrijden) afgelast worden tot en met 31 maart. We volgen met dit besluit het advies van het RIVM. We vragen jullie allemaal om deze maatregel te respecteren en ook niet zelfstandig alternatieve trainingen of oefenwedstrijden te organiseren.

Gedurende de afgelopen dagen hebben we vragen ontvangen over het nut van deze maatregelen en het risico op verspreiding (in het geval dat er geen mensen met symptomen in de sporthal aanwezig zijn). Het is belangrijk om te realiseren dat de groep mensen waartoe veel van onze leden behoren  mogelijk het virus bij zich kunnen dragen zonder klachten, maar wel andere personen kunnen besmetten. Onder onze leden bevinden zich ook mensen met (in deze situatie) cruciale banen (denk bijvoorbeeld aan verpleegkundigen). Gezien de situatie zien we geen andere mogelijkheid dan het annuleren van alle activiteiten van onze vereniging.

Wij rekenen op uw begrip.

Concrete vragen naar aanleiding van dit bericht kunnen gericht worden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur, Ferdy & Erik van Geest, Voorzitters

______________________________________________________________________________

De kernwaarden 2020: Wie zijn de PQV-ers?

Onlangs heeft het bestuur aan de leden gevraagd: wat zijn de kernwaarden van onze vereniging, waar staan wij voor? Met trots presenteren de voorzitters Erik en Ferdi de resultaten: 

  1. Sportiviteit komt binnen op nummer 1. Lekker volleyballen is en blijft belangrijk voor ons, dat is de kern.
  2. Saamhorigheid binnen het team, waarbij samenwerking, teamgevoel en betrokkenheid centraal staan hijgt sportiviteit in de nek op de gedeelde tweede positie. Je kunt wel zeggen: één team, één taak, en één voor allen en allen voor één. Daar staan we voor.
  3. De nummer 2 wordt gedeeld met gezelligheid, ook in het kielzog van sportiviteit. Niet alleen in het veld, maar ook natuurlijk erbuiten. Koningen van de derde helft. En u weet: gezelligheid kent geen tijd!
  4. Ook de talenten worden niet vergeten. Zeker in de laatste jaren hebben we de jeugd zien groeien en ontwikkelen. Dat is het fundament van een gezonde vereniging.
  5. Dan op de gedeelde 5e plaats: plezier, verenigingsgevoel en respect & veiligheid. Natuurlijk zeer belangrijk, en terecht dat ze hoog staan! Deze waarden gaan dan ook hand in hand met de top 4. Een vereniging die we met zijn allen zijn, die respect en veiligheid met plezier combineert. Hartstikke mooi!

Wat vooral opvalt is dat deze waarden door iedereen worden gedeeld. Heren, Dames, Recreanten en Jeugd, we zijn het er over eens. Wat ook wel weer wat zegt over het verenigingsgevoel. Het bestuur wordt hier wel blij van. Bedankt voor het meedenken iedereen!

______________________________________________________________________________
Uit de bestuursvergadering

Het bestuur is weer bij elkaar gekomen om het een en ander door te nemen. Hou de Westlandse krant in April in de gaten, want dan komt er een leuk stuk in!

Alle teams hebben nagedacht over de kernwaarden die wij als vereniging belangrijk vinden. Als alles binnen is, kan er gekeken worden welke waarden het beste bij PQV passen. Deze actie is goed voor de toekomst van onze vereniging, maar ook voor de teams. Samen nadenken over wat wij graag zien de komende jaren en wat we willen behouden. 

Binnenkort kunnen alle teams weer een team enquête verwachten. De individuele enquête volgt later dit seizoen. 

Het gaat goed met de jeugdteams! De teams spelen lekker en boeken vooruitgang. Meisjes A is zelfs een ander systeem gaan spelen en krijgt wat extra hulp van trainer Bram (heren 1): ook dit lijkt goed te gaan! Er komt een vriendjes- en vriendinnetjestraining aan en de mini´s mogen gaan meelopen met heren 1 en dames 1. Kortom, veel leuke dingen.

De volgende vergadering staat op 10 maart gepland. Dan houden we jullie wederom op de hoogte! 

____________________________________________________________________________

Grumpy Old Men

- En, heeft Heren3 nog gespeeld afgelopen week?

- Nee joh, die doen het rustig aan tegenwoordig. Maarrrrr, ik hoorde dat ze zonder te spelen toch koploper zijn geworden!

- Je meent het niet!

- Jawel, niet met volleyballen hoor, wees maar niet ongerust, maar met het betalen van de contributie….

?.......O jaaa...............Huh, huh, huh, huh, huh

______________________________________________________________________________

Henk Feunekes erelid van de vereniging

Tijdens de ledenvergadering is Henk Feunekes benoemd tot erelid van PQV Pijl solutions. Henk heeft 45 jaar competitievolleybal gespeeld bij Vollier en daarna PQV (uitgeteld circa 900 wedstrijden). En in die 45 jaren is Henk 4 jaar lid geweest van de redactie van de Vollierkoerier, 4 jaar scheidsrechtercoördinator (waarvan 17 seizoenen wedstrijden gefloten), 5 jaar secretaris, 24 jaar lid van de commissie van beroep en bijna 5 jaar penningmeester.

______________________________________________________________________________

Hallo iedereen!

6 september hebben we het startsein gegeven aan het nieuwe volleybalseizoen met de gezamelijke startdag! Eerst een stevig staaltje netbouwen in de nooit eerder vertoonde netopzetwedstrijd waarbij H3 heer en meester was. Dan een warming up met z’n allen onder leiding van Sandra, om daarna lekker te ballen tegen elkaar. Om de jeugd ook vast een kijkje in de keuken te geven van het “volwassen” volleybal, mochten zij de heren en dames in hun vaste teams versterken in een onderlinge strijd tussen de teams. Natuurlijk moet ook de derde helft ook weer even worden geoefend, en hoe kan je dat beter doen dan met grote schalen bitterballen?  Nu maar hopen dat ze nog de lucht in komen als het er straks op aankomt...

_____________________________________________________________________________________

Boksend het seizoen afsluiten

Een keertje iets anders dan een volleybaltraining? Nou dat hebben de dames en heer van MC1 geweten! Een uurtje boksen en conditietraining, dat was zeker iets anders. Na een korte warming-up, waarin de wangen al langzaam rood werden en het geklets steeds minder, gingen de bokshandschoenen aan. Eerst in 2-tallen sparren, met een paar goede hoekstoten en zelfs een uppercut, en daarna helemaal los op de bokszakken. Nadat we een parcours hadden afgelegd met jumping jacks, high-knees en burpees afgewisseld met boksen werden de flink bezwete hoofden bewonderd in de spiegels. Als klap op de vuurpijl sloten we af met 4 minuten opdrukken waarna iedereen uitgeteld op z’n matje lag. Hierbij wil ik Dennis van Doorn van Dennis Sports uit De Lier bedanken voor de toptraining en het feit dat hij toch echt wel de eerste is geweest die de C1 stil heeft gekregen.
Als trainer zijnde wil ik mijn toppers en coaches Ruud en John bedanken voor het gezellige en sportieve seizoen en we gaan volgend jaar knallen als de B1!

Karin

______________________________________________________________________________

MINI-dag

 

Zondag 14 april, de dag na het laatste minitoernooi van dit seizoen, mochten de minis de beest uithangen tijdens de mini dag. Deze dag werd samen georganiseerd met de minis van Velo. Om half 10 sochtends gingen wij vanuit de Lier en Naaldwijk richting Hoek van Holland naar het scouting gebouw waar de minis hun energie kwijt konden aan de verschillende activiteiten. Daar aangekomen konden de talenten van PQV zich gelijk mengen met de minis van Velo. Als warming-up werden actieve spellen gedaan zoals ridders en barbaren, pantyhockey, pionnenroof en Steen papier schaar. Nu de kinderen alvast wat energie verloren waren werd het tijd voor wat creativiteit. De kinderen moesten een dierentuin bouwen met behulp van alle spullen die ze konden vinden. Voor de dieren moesten de kinderen opdrachten uitvoeren en hiermee konden ze geld verdienen. Van dit geld konden er weer dieren gekocht worden. Toen de tijd op was heeft de jury de dierentuinen beoordeeld op ruimte, veiligheid, diversiteit en originaliteit. Dat denkwerk in combinatie met de actieve spellen leverde lege magen op. Dus als lunch waren er lekker broodjes knakworst op tafel gezet. Na de lunch kwam het hoogtepunt van de dag tevoorschijn. Een veertien meter lange stormbaan werd opgeblazen en het laatste energie van de kinderen werd hier opgebrand. Om drie uur mochten de kinderen weer naar huis. Gezien de reacties en de opkomst was het een geslaagde dag. Tot volgend jaar!!

________________________________________________________________________________

Groepsfoto van de einde-seizoen-activiteit van PQV: indoor volleybal bij Trix in Leidschendam

 

 ______________________________________________________

Drie kampioenen: Recreanten 1, recreanten 2 en Dames 2

Hieronder alleen een foto van dames 2, maar ook onze beide recreantenteams hebben de competitie afgesloten als kampioen!

__________________________________________________________________________

Lieve Theo,

Onlangs zag ik een epos waar de Griekse goden zeker verlekkerd naar gekeken hebben! Niet alfa, beta of gamma, maar Delta was te vinden in de gronden tussen Delft en De Rivier, in een streek genaamd Westland, op bezoek bij Principius Quintus Volleygendum. Mijn hart doet altijd een sprongetje als ik zulke mooie namen hoor. Misschien iets voor een zusterpartij? Maar goed, een werk van gigantische proportie werd hier tentoongespreid. De aan elkaar gewaagde opponenten waren verwikkeld in een strijd van fantastiche proporties, in een queeste naar felbegeerde punten. Die hangen als het zwaard van Damocles boven de wedstrijd te bungelen om slechts achteraf te bepalen wie door Pallas gehuldigd zal worden en wie door de boot van Charon naar de onderwereld zal worden gebracht.

Mannen gelijkwaardig aan Hercules hebben zich verzameld, en de werken die zij verrichten tenmiste zo zwaar als die van Hercules. Zoals een hydra zes koppen per veld, ieder strijdlustig en krachtig. De eerste rake klappen komen van Principius Quintus Volleygendum, en Delta lijkt verzwakt. Hoofdstuk 1 van dit epos loopt dan ook goed af voor Principius, maar er zijn er meer. Het Deltakartel geeft niet op. Een aanval in het tweede hoofdstuk wordt kranig afgeslagen, terwijl het erop leek dat het Blauwe Beest de overhand zou krijgen. Een comeback waarlijk de comeback van het lavendelzakje laat de balans de andere kant op buigen. Staat vrouwe Fortuna aan de zijde van Principius?

De strijd woedt voort en de strijdlustigheid en kracht groeien bij de geduchte opponenten. Nu lijkt het Deltakartel de touwtjes in handen te nemen. Principius lijkt aan kracht te verliezen. Door een wrede speling van het lot krijgt Delta dan ook de winst en komt het neer op een gelijkspel met een laatste krachtmeting om een beslissing te krijgen. Waarlijk een groot steekspel waar de gewaagde tegenstanders alles op alles zetten om de winst te verzilveren. Tot het allerlaatste moment is nog steeds geen winnaar bekend. Met een laatste adem plaatste Principius een voor perfecte stoot, rekende zich rijk, maar bleek nét mis. Na een waardige strijd moet de meerdere worden erkend in het Blauwe Beest. Een epos van enorme proportie.

Een geweldige strijd. Wat een feest voor het oog. De Griekse Goden zullen het hier nog weken over hebben. De uil van Minerva moet er zelfs even van bijkomen en is weer op stok. Een inspiratie voor onze strijd. Tegen de Elite! Tegen zonneparken! Tegen de architectuur! Ik kan niet wachten om met jou weer samen de strijd aan te gaan.

Voor altijd de jouwe,

Je Thierrybeer

____________________________________________________________________

Mini’s in actie

Om beter te leren serveren krijgen we bij de trainingen van Willem de laatste tijd een snoepje als we tijdens de training een bal onderhands of bovenhands in de korf krijgen. Vandaag gingen we (Sem, Amy, Hira, Merlijn, Vivian) dit bij Kalinko in Den Haag laten zien. Dit lukte de eerste en de laatste wedstrijd fantastisch. De eerste wedstrijd speelden we tegen kalinko 2. De eerste set wonnen we met 18-8. De tweede met 17-10. De tweede wedstrijd tegen Inter Rijswijk hebben we dik verloren. De derde wedstrijd tegen GSC Haaglanden 3 was erg spannend, want de eerste set speelden we 13-13 en de tweede set verloren we met 19-11. De vierde wedstrijd tegen Inter Rijswijk 3 wonnen we op het nippertje met 13-14. Toen ging het veel beter en wonnen we de laatste set van het toernooi met 5-16.

 

  

________________________________________________________________________________

Foto's van eerdere seizoenen:
 
Twee mini's van de maand in april 2018
 
 
Openingsfeestje van een eerder seizoen
 
 
PQV organiseert Join Volleybal happening op het Wilhelminaplein in Naaldwijk
 
 
Mini's PQV bij een eredivisiewedstrijd van Inter Rijswijk 
 
 
 
Wim de Voeght en Onderhoudsbedrijf JVR sponsoren de trainingspakken van MB1 
 
 
 
De laatste keer met z'n allen naar het volleybaltoernooi in Duinrell 
 
 
NEVOBO-coach Edwin Benne geeft een clinic aan PQV Heren 1