Geslaagde PQV STARTDAG jubileumjaar

Volleybal, activiteiten en gezelligheid tijdens de startdag van PQV

13 Sep 2021

Geslaagde PQV STARTDAG jubileumjaar

DE LIER – Na anderhalf jaar van volleybal op een laag pitje heeft volleybalvereniging PQV Westland het nieuwe seizoen – een jubileumseizoen voor de vereniging die haar 50e verjaardag viert – geopend met een gezellig drukke startdag met vooral lekker veel volleybal.

Om haar 50-jarige bestaan te vieren heeft PQV haar startdag ruim aangekleed met volleybal en activiteiten voor jong en oud. De dag begint met een volleybalclinic voor de allerjongsten van de vereniging, die wordt gegeven door Heren 1 van PQV: naast het leren van de techniek laten de mini’s bij het nieuwe blokbord zien dat ze met hun snelheid prima een bal kunnen verdedigen. De middag is verder gevuld met vele spannende wedstrijden; op de 3 velden is bijna constant volleybal bezig en wordt er flink op los gespeeld. Er wordt geknokt tegen teams van andere verenigingen die speciaal voor deze dag te gast zijn: deze gelegenheid wordt met beide handen aangepakt om zich in de volleybalstrijd te mengen voor de altijd felbegeerde punten. Een goede voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat op deze dag officieel wordt geopend door de voorzitters Ferdy en Erik van Geest. Maar dat niet alleen: op deze bijzondere dag wordt ook feestelijk de nieuwe website gelanceerd, in het bijzijn van Pijl Solutions en De Hek Online, die de nieuwe site mogelijk hebben gemaakt. Hier zal in de toekomst het nieuws en alle andere zaken van PQV worden geplaatst om de leden en geïnteresseerden op de hoogte te houden van het wel en wee van PQV. Neem vooral een kijkje op www.pqv-volleybal.nl om het resultaat te aanschouwen! 

Naast het volleybal is er in de middag voor de jeugd ook een tal van activiteiten. Zo is er een ruilbeurs voor sportplaatjes met daarop de PQV-leden, een vijfkamp waarin de volleybalskills worden getest en kunnen de jonge leden tijdens de paracord-workshop een knooptechniek leren waarmee ze een lichtgevende sleutelhanger kunnen maken. Ook kunnen ze zelf speciale PQV-sleutelhangers schilderen die de vereniging zelf maakt met een 3D-printer, die “live” bezig is om ze te produceren. Deze handgemaakte sleutelhangers zijn ook geschilderd en al te verkrijgen voor alle aanwezigen; ze worden als bedankje uitgereikt als zij een donatie doen aan de club, om een steuntje in de rug te bieden. Menigeen mag zich al de trotse eigenaar noemen van deze sleutelhanger; ze zijn nog verkrijgbaar voor degenen die nog niet de kans hebben gehad om er eentje te scoren.  

Na de wedstrijden wordt aan het eind van de middag de derde helft ingezet, de avond ingeluid met patat en sate, en laat de vereniging zich van de gezellige kant zien. Met een drankje en een hapje wordt uitgekeken naar de laatste activititeit op deze drukbezette dag: een quiz waarin de kennis wordt getest over volleybal en PQV. Ook deze strijd wordt niet zonder slag of stoot beslist: de top 3 ligt dicht bij elkaar, maar onder de naam “dames 3”, wat enige verwarring teweeg brengt, weten de mannen van Heren 1 met een half puntje verschil op Royal Grumpy old men (Heren 3) de eeuwige roem en bijbehorende taart binnen te slepen. Hiermee wordt deze sportieve startdag op een gezellige manier afgesloten. Een mooie start van een mooi jubileumseizoen voor volleybalvereniging PQV.