Gezinsvolleybaltoernooi op 12 februari

19 Feb 2023

Gezinsvolleybaltoernooi op 12 februari

Afgelopen zondag 12 februari kwamen we met velen bij elkaar in de Vreeloohal! Het doel was om elkaar als kerkleden van voorheen twee gemeenten beter te leren kennen en dan het liefst ook met meerdere generaties.

 

Er hadden zich uiteindelijk zes teams opgegeven en dat betekende ruim 40 deelnemers. De generatie van 30-60 jaar was het meest vertegenwoordigd. Toch waren er ongeveer 10 jongelingen van 0-30 jaar en zelfs minimaal 3 zestigplussers (hopelijk niemand beledigend). Na een gezamenlijke warming up o.l.v. Erik Bongaards en een korte uitleg over de regels klonk even na 13.30u het startsignaal. De beide voorzitters van Volleybalvereniging PQV Erik en Ferdy waren de scheidsrechters en floten in de geest van de wedstrijd. Op twee velden werd er soms fanatiek gestreden, maar de sfeer was goed. Veel wedstrijden gingen gelijk op en waren tot op het laatst spannend.

De jongste deelnemers konden goed meedoen. Zij mochten de bal vangen en daarna naar een medespeler of over het net gooien. Bij het serveren mochten ze een stuk in het veld staan. Voor de allerkleinsten was er op ‘veld 3’ door Manon Keijzer en Juul Lindhout een waar speelparadijs gecreëerd. Langs de tribunes stonden groene snacks voor publiek en deelnemers en er kon een bakkie worden gedaan in de kantine. Diverse kerkleden kwamen die middag langs om het sporttoernooi op zondag (?!) gade te slaan. Zij hoorden leuke muziek uit de door Otwin van Geest meegebrachte installatie, ds. Lennart van Berkel alles aan elkaar praten, zagen Yvonne Lindhout de scores nauwgezet bijhouden, maar bovenal veel mensen genieten van het volleybalspelletje. Uiteindelijk speelden alle teams in wedstrijden van een kwartier tegen elkaar.

Na al die wedstrijden had één team alles gewonnen en daarmee 10 punten. Er stonden echter twee teams op plek twee met 6 punten. In een korte beslissingswedstrijd werd het net niet voor team Nét wel, want team Slalomo won bijna in het fluitsignaal met 10-9. Het team dat alles won, was team Mozestal en bestond uit de familie Noordam, de familie De Jong en Cock Dijkxhoorn. De twee dames van de EHBO, waaronder diaken Karina Dijkxhoorn, hoefden gelukkig bij ons niet in actie te komen, maar werden wel ingezet bij de handbal in de andere hal. Na de prijsuitreiking rond 16.15u was de hal met vele handjes een kwartier later weer netjes opgeruimd. Dank aan alle deelnemers en het publiek, de EHBO en PQV! We hebben het met veel plezier georganiseerd en zien uit naar een volgend toernooi met wellicht een andere sport.  

Lennart van Berkel, Erik Bongaards, Erik Elgersma, Yvonne Lindhout en Marco Stolze