31 Oct 2022

Heren 1 (opnieuw) tegen Volevo

Afgelopen week hadden de mannen van heren 1 een drukke week. Op maandag beker, woensdag trainen, en vrijdag competitie. Twee wedstrijden, één tegenstander. Hoe kan dat?

Eenvoudig. Volevo uit en thuis, eerst voor de beker en daarna voor “het echie”. En hoe ging dat dan, vraag je je af? Nou... maandag gaan we het maar niet over hebben. Laten we het erop houden dat we niet op ons best waren en we zonder veel eer de overwinning achter hebben gelaten in de Fluit, waar Volevo zich huisvest. Een wedstrijd waar we wel veel van kunnen leren. De speelstijl van Volevo, bijvoorbeeld. Die kunnen we eens goed bekijken. En de conclusie? Goede up, snel spel. En wij waren ook niet echt wakker maandag. Dat hielp ook niet.

Vrijdag dan. We zijn op de hoogte van de speelstijl, hebben er woensdag op kunnen trainen. Goed beslagen ten ijs, en zo blijkt. De eerste set, we zetten een mooi potje neer, en slepen de winst binnen! Die hebben we vast, nu al beter dan maandag. Maar helaas, Volevo laat zich niet zomaar opzij schuiven en trekken de wedstrijd naar zich toe. Vanaf set twee zien we dat de prille winst van de eerste set geen vervolg krijgt. Er wordt gestreden, maar het gat is al snel te groot. Ook de derde en vierde set trekken we aan het kortste eind, ondanks dat ons spel wel weer beter wordt. Uiteindelijk blijkt de tegenstander toch een maatje te groot. Niet gek ook, deze mannen staan gewoon bovenaan in de competitie. Hebben we daar toch een puntje van gesnoept. Zet de bitterballen maar klaar!