Kratos ’08 HS4 lamgeslagen – PQV HS2 wint met 3-1

14 Nov 2021

Kratos ’08 HS4 lamgeslagen – PQV HS2 wint met 3-1

Op vrijdagavond 12 november traden de heren van Kratos aan in de Vreeloohal

Op vrijdagavond 12 november traden de heren van Kratos aan in de Vreeloohal. Terwijl wij met genoegen naar de vierde set van dames 1 stonden te kijken, waren de Griekse krijgsheren al druk bezig met de warming-up. Kratos is Grieks voor kracht, maar die werd al gauw verspeeld. Ondanks hun rode shirts, de kleur van strijd en oorlog, was de strijdlust na één set wel vervlogen en paste het zwart van de broeken beter bij hun stemming…

Aanvoerder Frank had echter eerst nog een andere klus. Dhr. Zwinkels van Heren 1 – de beoogde scheidsrechter die avond – was nog niet gesignaleerd. Nu moest je met je CTB de hal in, maar dat bleek niet het probleem. Remco is namelijk helemaal geen scheidsrechter, dus hoe hij op het rooster is beland… Maar wat een hart voor de vereniging toonden Yvonne en Ciska namens Dames 1! Yvonne beklom de bok met een gloednieuw fluitje uit de tas van Lennart (ook geen scheidsrechter trouwens;), die Yvonne meer zag zitten dan de iets te goed ingewijde fluit van Coen;).

Frank begon dus veel te laat aan zijn warming-up, maar had op het laatst de meeste energie over van iedereen. Met mokerslagen in de vierde set zonder een zoek gespeeld blok was wel duidelijk waar de ‘kratos’ die avond vandaan kwam. Zelfs de tegenstander was vol waardering over weer zo’n dreun.

Maar goed, we begonnen weer eens te slap aan de eerste set. We deden wel leuk mee, maakten onze puntjes, maar we liepen achter de feiten aan met te slordig spel. Het is dat Yvonne een bal van Kratos uit gaf die eigenlijk net in was, en Jeroen nog een serviceserie kon maken, maar anders hadden we de eerste set nog dikker verloren dan met 20-25. Een streep onder het gezeur over tape en vochtvlekken op de vloer, dekseltjes en ander geneuzel wat afleidt van het volleybal zelf.

Met een goeie peptalk en wat frisse krachten kwamen we goed uit de startblokken. Het begon te lopen en het gat van 6, 7 punten was geslagen. Dit werd vakkundig uitgebouwd tot een 25-14 in de 2e set. En zo begon het lekker te draaien en er kwam ruimte voor humor. Ik tikte een iets te hoge, snelle 11 nog net met een uiterste inspanning precies over het driemansblok, terwijl ik luid “Shit!” riep. Het was echter ‘shit happens’ aan de andere kant, want de pancakes kwamen te kort en te laat. Ook de “Aan wélke kant lul?!” van Jan, leverde vooral gelach op, in plaats van geïrriteerde medespelers.

Met in de breedte goede serviceseries en twee uitstekende spelverdelers in Coen en Remi, die we zelden allebei zo vrolijk hebben zien kijken werden ook de derde en vierde set met 25-17 en 25-11 keurig binnen gehengeld. Kratos was lamgeslagen, er lukte niet veel meer en ook de yell werd steeds zachter. Ons blok hing er bijna altijd en ook de prikballen werden doorzien. Helaas moest Peter in de tweede set uit voorzorg toch aan de kant vanwege zijn slepende kuitblessure.

In deze wedstrijd kwam er eindelijk uit wat er aan potentie in dit team zit. Vrolijke gezichten, complimenten van Dames 1 en het perfecte moment voor een nieuwe teamfoto vond Ciska. Dat waren we volledig met haar eens. Helaas geen bitterballen bij het bier, maar even na 0.00 uur gingen de laatsten zeer tevreden naar huis. Dit smaakt naar meer en hopelijk gooit Corona geen roet in het eten om deze vorm vast te houden.
Nogmaals dank aan Yvonne en Ciska van Dames 1!