Monza uit – nog maar weer eens een vijfsetter

29 Jan 2023

Monza uit – nog maar weer eens een vijfsetter

Heren 1 in een derby deze week. Monza, in de buurt en daardoor altijd een interessante tegenstander. Hoewel Monza wat hoger staat in de competitie zijn we gebrand op de punten. De laatste tijd spelen we ze ook wel binnen, mondjesmaat maar ze tellen wel op. Gaan we vanavond weer een aantal in onze zak steken?

Zoals een goede derby bestaamt gaat het vanaf het begin gelijk op. Beide teams drukken hun stempel op het spel, hetzij met service, positiespel of aanvallen die goed landen. De stoffige hal maakt de schoenen glad en het spel daardoor ook minder zeker, maar dat treft beide teams. Hoe loopt dit af? De eerste big points breken weer aan, waarbij wij helaas aan het korte eind trekken. Met frisse moed, en een snoeiharde bal op midden van Mathias, beginnen we aan de tweede set. Deze biedt ons meer kansen. Nu voeren wij de boventoon, en bij 1-1 in sets is de gelijkwaardigheid van de teams helder in beeld.

Je voelt het al aan je water: dit wordt vast weer een 2-2. Afgelopen weken hebben wij meermaals inderdaad die vijfde set moeten spelen; je zou denken dat we er intussen goed mee om kunnen gaan en met ons eigen spel de druk hoog kunnen houden. Die laatste set komt er inderdaad, echter we gaan niet heel voorspoedig; een gevreesde snelle achterstand. Ondanks een goede tactische wissel naar het 4-2 systeem van coach Hans, onze man of the match deze avond, blijkt het gat te groot. 2 punten mee naar huis. Hierdoor stijgen we wel twee plaatsen naar een mooie plek 7! We blijven het peloton van de competitie in de nek hijgen. Zo beleven we een heerlijk spannend seizoen!