PQV H1 verwikkeld in hevige volleybalwedstrijd met Delfts Punch

20 Nov 2022

PQV H1 verwikkeld in hevige volleybalwedstrijd met Delfts Punch

Afgelopen vrijdag heeft het eerste herenteam van volleybalvereniging PQV zich thuis staande gehouden tegenover heren 3 van de Delftse studentenvereniging Punch. Een wedstrijd met ups en downs, spanning en actie tussen teams die aan elkaar gewaagd zijn. Met versterking van twee mannen uit heren 2 gaan de Westlanders de strijd aan, een aantal vaste teamleden geplaagd met verhoudheid. Levert dit het uitgebalanceerde team dat nodig is om de overwinning binnen te slepen?

Delftse branie viert hoogtij in de eerste set, waarbij vooral de servicepass aan Westlandse kant het eigen spel bemoeilijkt en de Delftenaren de ruimte biedt om punten te scoren. Het gat tussen de teams loopt dan ook snel op, en blijkt onoverbrugbaar. Bij een setstand van 15-25 is het duidelijk dat er een tandje bijgezet moet worden, wil hier vanavond iets gevierd worden. Gelukkig is dit pas de eerste set, er is nog veel mogelijk. Als donderslag bij heldere hemel verandert het spel van karakter wanneer de eerste set wordt ingewisseld voor de tweede. Waar Punch nog een sterke overhand had in de eerste set, staan ze ineens voor het blok. De Westlanders hebben zich herpakt, het team draait goed, ook met toedoen van de invallers Nick en Lennart die laten zien dat ze van grote waarde zijn.

 

Harde aanvallen drukken de Delftenaren in de verdediging, terwijl PQV ook hun mannetje staan in hun defensie. Daarbij komt het geluk dat je soms nodig hebt, en puur spektakel kan opleveren. De optelsom van dit alles is een overtuigende setwinst met een stand van 25-17.

Hoezeer deze teams aan elkaar gewaagd zijn, wordt duidelijk in de derde, vaak zo cruciale set. Nu gaan de team gelijk op, en bij een stand van 24 gelijk gaat het om de big points. Helaas, ondanks strijdlust, trekken de Westlanders aan het korte eind. Bij 24-26 is het Punch die aan de vierde set begint met een voorsprong. Echter, dat weten ze niet de verzilveren in de wedstrijdwinst: bij 25-16 gaat de set naar PQV en begint de beslissende vijfde set weer vanaf nul. Dat wordt al snel, helaas voor de Westlanders, een voorsprong voor Punch: bij een stand van 6-11 is het peentjes zweten. Doorzettingsvermogen, belangrijk in het spel, loont gelukkig. Langzaam wordt het gat krapper, en als het er écht op aankomt, staat PQV sterk. Bij 17-15 klinkt het eindsignaal, en is de overwinning verzekerd. Een spannende wedstrijd, met prachtige acties, leidt tot een mooie overwinning. Dat smaakt, zoals altijd, naar meer!

 

De invallers staan hun mannetje!