Setwinst voor PQV Heren 1 goede herstart van het volleybalseizoen

06 Feb 2022

Setwinst voor PQV Heren 1 goede herstart van het volleybalseizoen

BOSKOOP – Het eerste herenteam van volleybalverening PQV laat na een lange pauze zien nog steeds punten te kunnen halen. Ondanks verlies tegen Timios Heren 1 gaat er toch een punt mee naar huis. Geen Boskoopse glorie, maar de druiven zijn niet zuur.

Met slechts een training of twee om weer in het spel te komen na een lange periode van Corona-rust, is het de vraag hoe de vlag erbij hangt. Voor PQV Heren 1 is het een spannend seizoen: zij proberen zich staande te houden in de eerste klasse. Ze hebben hier nog geen volledig seizoen in kunnen meedraaien na hun promotie en het niveau is een stuk hoger. Toch weten ze hun puntjes mee te pikken; de strijd in de staart van de competitie is hevig. Degradatie voorkomen is het doel en alle punten zijn hiervoor nodig. De tegenstander staat in de top 5 en belooft zeker weerstand te bieden op deze avond. 

Zo blijkt vanaf de eerste set. PQV komt mee, dat wel, maar heeft last van service-episodes van de tegenstander waardoor het spel niet van de grond komt. Ondanks verwoede pogingen blijft de stand steken op een vrij magere 25-17. Gaat de tweede set soelaas bieden? Ook hier moeten de mannen van PQV de meerdere erkennen in Timios. Een foutje is snel gemaakt. Het ietwat roestige spel levert niet de benodigde punten op en de setwinst komt bij de stand van 25-16 defenitief in handen van de thuisspelende partij. Ook de derde set, afgesloten met dezelfde stand, is niet gunstig gezind voor de Westlandse volleyballers. 

Maar, zoals vaker blijkt, all is not lost. In de vierde en tevens laatste set is een kentering zichtbaar. Een voorsprong voor PQV blijft lang staan, Timios lijkt moeite te krijgen en begint onder de druk te bezwijken. Het scorebord geeft setpunt aan, maar deze keer voor PQV. Bij een ruime voorsprong van 24-19 blijkt echter dat Boskoop zich niet zomaar laat kennen. Ze komen dichterbij, tot 24-23 aan toe. Met stalen zenuwen wordt echter het laatse punt binnengesleept met een prachtig geslagen bal van PQV’er Mathias Meuleman, die de mannen van Timios als versteend doet staan. Met 25-23, setwinst en dus een verdiend punt binnengesleept. De avond is gered en het verlies smaakt een stuk minder zuur.