02 Jun 2024

Uit de bestuurskamer

Bestuursvergadering dinsdag 21 mei 2024

Afgelopen dinsdag 21 mei hadden we onze laatste bestuursvergadering van het afgelopen seizoen. Daarin hebben we verschillende zaken besproken en was Nadine namens de Technische Commissie aanwezig.

Met inbreng van Willem hebben we het gehad over een voorstel voor promotieactiviteiten van PQV. Daar doen we zo nu en dan wel wat aan, maar met een schema willen we vaste momenten creëren om promotie te maken, in de hoop dat ons ledenaantal weer aangroeit.

Sponsoring contract. Als iemand trouwens nog een bedrijf weet dat geïnteresseerd is dan horen we dat graag. We hebben verschillende aanbiedingen daarvoor.

Op zaterdagmiddag 7 september is de ALV en de Startdag van het nieuwe seizoen. We hebben een leuke activiteit daarbij.

Ledenenquête. Zie een ander verslag op de website wat we hierover besproken hebben.

Financiën. Eigenlijk niet anders dan wat in het verslag van de vorige bestuursvergadering is beschreven.

Technische Commissie. Nadine legt uit dat doordat we komend seizoen drie damesteams hebben, er nog geen uitsluitsel is wie in welk team speelt. Bij de heren en recreanten is dat wel het geval, maar alle indelingen worden nog bekend gemaakt.

Wedstrijdzaken. Afgelopen waren er 2 kampioenen, te weten H3 van 10 en XR2 van 8.

Dames 1 werd 8e van 10,

Dames 2 werd 7e van 10,

Heren 1 werd 5e van 10,

Heren 2 werd 8e van 12,

Meisjes MA1 werd 1e van 7 in 1e helft en 6e van 6 in 2e helft,

Meisjes MB1 werd 5e van 6 in 1e helft en 4e van 6 in 2e helft,

Jongens JC1 werd 3e van 5 in 1e helft en 3e van 5 in 2e helft,

Recreanten 1 werd 2e van 8.

Komend seizoen. In alle competities zal het aantal teams worden teruggebracht. Dat waren vaak 10 teams en zal in beginsel 10 teams gaan worden. Daardoor zullen er minder wedstrijden worden gespeeld en daarom is ook de bekercompetitie anders opgezet. Hiermee krijgen teams die graag meer wedstrijden spelen de mogelijkheid om naast de 18 wedstrijden uit de reguliere competitie in ieder geval 2 of 3 wedstrijden in de 1e ronde van het bekertoernooi (poulefase) te spelen, verspreid over 3 speelweken.

Vanaf seizoen 2024-2025 zal er landelijk een nieuwe opzet van het bekertoernooi ingevoerd worden. De wedstrijden van het bekertoernooi staan in de wedstrijdkalender gepland in speelweken die niet tot de reguliere competitie horen, veelal in reserveweken en (school)vakantieperiodes. De eerste ronde van het bekertoernooi staat gepland voor de start van de reguliere competitie in drie opeenvolgende speelweken. Meer informatie over de vernieuwde bekercompetitie vind je hier.

De bekercompetitie wordt bij de senioren in drie categorieën gespeeld (zowel heren als dames):

  • Beker categorie A; Derde Divisie en Promotieklasse;
  • Beker categorie B; 1e klasse, 2e klasse en Masterteams;
  • Beker categorie C; 3e klasse, 4e klasse en recreantenteams.

We hebben alle damesteams, herenteams, meisjes A1, jongens B1 en recreanten 1 voor de beker ingeschreven, dus alleen recreanten 2 niet.
Zie ook voor meer informatie in een ander nieuwsitem.

Rondje De Heul. Op zondag 2 juni organiseren Dorpshuis & Partycentrum Kastanjehof, Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck, Scouting Kwintsheul, OMNI-vereniging Quintus & Vitis Welzijn het Rondje de Heul. Dorpsgenoten, jong en oud, vanuit Kwintsheul en de omliggende dorpskernen kunnen tijdens een wandel- of fietstocht genieten op verschillende locaties in Kwintsheul. Wij kunnen dan onze sport / vereniging promoten. Zie ook onder een ander nieuwskopje. Oa een aantal recreanten helpen hierbij.

In mei eindigen onze trainingen in de zaal van het komend seizoen.

De trainingen starten weer na de zomervakantie, vanaf maandag 26 augustus.
Maar elke woensdagavond van juni t/m einde zomervakantie kun je weer op het strand rechts bij Molenslag in Monster terecht voor beachvolleybal om 19.30.
Er is een whatsapp-groep waarin, bij wat minder goed weer, besproken wordt of het door gaat.


Verder hebben we nog gesproken over de renovatieplannen van de Eekhouthal.
De vloer in Hal 2 is opnieuw aan de orde geweest bij de Omni-Quintusvergadering.
Erik heeft verslag gedaan van de vergadering over de sporthallen in gemeente Westland.
Van alle drie punten zijn geen echt concrete beslissingen te melden.

 

Namens het bestuur,
Gerard Scholtes