Zweten geblazen in laatste wedstrijd van het seizoen

Laatste wedstrijd Heren 1

19 May 2022

Zweten geblazen in laatste wedstrijd van het seizoen

Het is woensdagavond vroeg en Punch is op bezoek voor een laatste kraker. De thermometer is overspannen, we hoeven niet lang warm te spelen. We zijn met zes en zij met elf, dus we moeten flink aan de bak. Flessen vol!

De wedstrijd begint voorspoedig. Ondanks hun grote overhand op het gebied van mensen zijn er nog steeds maar zes in het veld toegestaan, en deze zes worden behoorlijk overrompeld. Onze service, een wapen dat gedurende dit seizoen steeds scherper geworden is, helpt ons ook nu weer om het Hup Blauw lastig te maken. Een gat is snel geslagen, waar ze geen weerwoord tegen hebben. De eerste set is binnen. 

Hoe gek het ook klinkt, in de tweede set worden we pas echt “warm” en laten we zien dat Punch niet op een gemakkelijke avond hoeft te rekenen. Nogmaals slaan we een gaatje met voornamelijk de service, en we houden die Blauwen flink onder druk. Er staan intussen 11 man tegenover ons met de bek vol tanden, om even een mooie uitdrukking te gebruiken. We pakken door en halen ook de tweede set binnen. Dat belooft wat! Ook de derde set begint voortvarend, maar wel iets minder dan voorheen. We hebben geen gaatje, en de gelijke stand bouwt zich op tot in de hoge cijfers. De vermoeidheid slaat toe, de hitte maakt het er allemaal niet makkelijker op. Zonder wissels wordt ons spelletje minder vers, en ondanks dat we nog behoorlijk in de buurt komen bij 23-24, moeten we deze laten schieten. 

Dan is er een ommekeer zichtbaar. Punch blijkt zich beter vast te kunnen grijpen in de laatste fase van de wedstrijd. Er komt, na verlies in de vierde set, nog wel een 5e set om de eer te verdedigen, maar ook deze moeten we helaas prijsgeven. Al met al wel een leuke en spannende laatste wedstrijd. Daar doen we het toch voor. Volgend seizoen gaan we er weer hard tegenaan, maar voor nu: op naar het strand!