Competitieverloop update

De Nevobo heeft in de afgelopen week e.e.a. bericht over het verloop van het restant van de competitie nav de recente Corona-maatregelen.

09 Jan 2022

Competitieverloop update

Start van het tweede deel van de competitie
De huidige stand van zaken is dat de start van het tweede deel van de competitie is uitgesteld van komende week (dus met ingang van maandag 10 januari) naar de week van maandag 24 januari (start per eerder besloten 17 januari is daarmee een week uitgesteld) i.v.m. de harde lockdown die t/m 14 januari geldt. 
Daardoor gaan op 13 en 14 januari zes wedstrijden van PQV-teams niet door. Ook vier wedstrijden op 19, 20 en 21 januari van PQV gaan niet door.
Tevens heeft de Nevobo besloten om publicatie van de restant van het competitieverloop uit te stellen tot 17 januari, dit om te voorkomen dat ze een programma nu publiceren die mogelijk in de komende tijd weer herroepen moet worden.
 
Restant van de reguliere competitie (april/mei)
Daarnaast heeft de Nevobo recentelijk aan de betrokken verenigingen gevraagd hoe zij het restant van de reguliere competitie wilden afwerken. Het PQV-bestuur heeft aan de Nevobo gemeld dat zij graag willen dat de competitie de ruimste uitloop tot aan 21 mei krijgt, indien dit nodig is i.p.v. de andere opties van stoppen per reguliere 23 april of uitloop tot 30 april of 7 mei of 14 mei.
Direct gevolg hiervan is dat de promote/degradatie-wedstrijden zijn vervallen richting volgend seizoen.
 
Wij willen jullie vragen rekening te houden met bovenstaande (mogelijke) wijzigingen in de competitieverplichtingen en daarmee bedoelen wij dus feitelijk dat jullie rekening moeten houden dat wedstrijden ook nog in mei gespeeld kunnen worden, naast dat er in de komende maanden al inhaalwedstrijden van december en januari gepland kunnen worden. Het zal moeilijk worden om reeds geplande wedstrijden nog te verzetten. Als je als team niet genoeg spelers hebt en er ook geen invallers geregeld kunnen worden, dan zou het kunnen zijn dat een wedstrijd helemaal niet meer gespeeld zal worden met mogelijke boetes tot gevolg.
 
We hopen er het beste van.
 
Namens het bestuur,
Gerard Scholtes
wedstrijdsecretaris