PQV volgt de richtlijnen van de Nevobo omtrent de maatregelen in de strijd tegen Corona

18-11-2021:

De aanscherping van de coronamaatregelen zal voor onze sport en vereniging ook gevolgen hebben. De controle van de QR-code is een vereiste. Ook mag er geen publiek meer bij de wedstrijden aanwezig zijn. Tevens wordt er verwacht dat er voorafgaand aan de trainingen van de seniorenteams ook gecontroleerd wordt op een QR-code.

Wij zijn als bestuur met de uitvoering van deze maatregelen aan de slag gegaan en hebben het volgende besloten:

Thuiswedstrijd en training

-             De vroege zaaldienst tijdens de wedstrijdavond is verantwoordelijk voor de controle van de QR-code aan de deur (richting de zaal). De deuren naar de kleedkamers zullen dicht gaan en alleen functioneren als uitgang zodat iedereen via de hal naar binnen gaat en vervolgens zich naar de kleedkamer begeeft.

-             De aanvoerder van elk seniorenteam is verantwoordelijk voor het controleren van de QR-code voorafgaand aan de training. Wanneer je op de hoogte bent wie er een QR-code heeft, dan hoef je dit niet wekelijks te herhalen.

 

Verder geldt:

De noodzakelijke rij-ouders zijn welkom in de sporthal of op de tribune. Op die plekken zijn zij net als de coaches en trainers NIET CTB plichtig, maar kan daar wel naar gevraagd worden. Wel dienen zij op 1,5 meter afstand te zitten en een mondkapje te dragen. Als de ouders in de kantine willen zitten zijn zij wel CTB plichtig.

 

--------------------------------------------------------------------------------------

Als aanvulling op het protocol verantwoord sporten heeft de Nevobo het protocol voor indoor volleybal samengesteld met daarin zaken die specifiek voor volleybal gelden. Denk daarbij aan richtlijnen voor verschillende groepen, starttijden, maar ook hoe we omgaan met eventuele voortijdige beëindiging van de competities. Ook worden hierin eventuele afwijkingen van spelregels of reglementsartikelen beschreven. 

Dit protocol is een levend document en is gebaseerd op de kennis van nu. Afhankelijk van de maatregelen die de overheid neemt, kunnen er aanpassingen gedaan worden.  

Lees hier het Corona protocol van SportCentrum Vreeloo versie 3