Eerste winst voor PQV Heren 1

in het 50-jarige jubileumseizoen

06 Sep 2021

Eerste winst voor PQV Heren 1

SCHEVENINGEN – Heren 1 van volleybalvereniging PQV Westland, dat dit seizoen haar 50e verjaardag viert, heeft deze zaterdag hun eerste winst van het seizoen veroverd. In een oefenwedstrijd tegen “oude bekende” Kalinko Heren 3 hebben de heren van PQV met 3-2 een nipte overwinning geboekt na een zenuwslopende strijd.

Na een lange periode zonder wedstrijden begint het volleybalseizoen 2021-2022 met een aantal oefenwedstrijden, om goed beslagen ten ijs te komen voor de wedstrijden waar het gaat om de punten. Deze week vinden we PQV Heren 1 in Den Haag, waar de laatste wedstrijd vóór Corona, tevens de kampioenswedstrijd, met een verlies van 3-2 een zure was voor PQV. Ondanks dat ze daar toch het kampioenschap hadden binnengehaald, was het de eerste verloren wedstrijd van een vruchtbaar seizoen. Ondanks dat de wedstrijd op deze zaterdag een vriendschappelijke is, staat er dus wel degelijk de eer op het spel. 

De wedstrijd begint eigenlijk zoals hij bij het laatste treffen ook verliep. In de eerste 2 sets is het spel van PQV, onder leiding van coach Hans Hageraats, niet goed genoeg om Heren 3 van Kalinko te breken. Dat vertaalt zich al snel in een 2-0 achterstand waar men liever niet over naar huis zou schrijven. Een kentering lijkt er wel aan te komen, want hoe verder in de wedstrijd, des te beter wordt het spel van PQV. In de derde set begint dit tot uiting te komen: de services zijn beter en de aanvallen meer beheerst, maar bovenal trekt PQV het initiatief naar zich toe. De winst van de derde set komt al snel in beeld, en met gedegen spel wordt deze set dan ook binnengesleept. Met het verbeterde spel na een slechte start van de wedstrijd wordt de lijn doorgetrokken: ook de vierde set wordt vrij eenvoudig gewonnen van een Kalinko dat het even niet meer lijkt te weten.  

De vijfde set is hiermee de allesbepalende set. De eer staat hier op het spel. Waar vorige keer Kalinko deze set naar zich toe wist te trekken, zijn bij deze wedstrijd de kaarten anders geschud. Een snelle voorsprong geeft PQV de ruimte om vrijuit te spelen. Kalinko loopt nog in op een flinke achterstand waarmee de spanning even terugkeert, maar na een aantal goede services en een tweetal aces wordt de wedstrijd dan toch beslist in het voordeel van PQV Heren 1. Een goed begin van het nieuwe seizoen, helaas niet voor de punten, maar wel om het spel weer goed op de rails te krijgen. Volgende week wacht nog een vriendelijke wedstrijd tegen Velo tijdens de startdag van het 50-jarige jubileumseizoen voor PQV Westland; daarna komt het echte werk in de eerste klasse.