Gele kanaries van Dosko HS2 tonen completer spel

PQV HS2 verliest met 3-1

31 Oct 2021

Gele kanaries van Dosko HS2 tonen completer spel

Graag hadden we met ons sluitstuk de verliezen van eerder die avond goedgemaakt.

Graag hadden we met ons sluitstuk de verliezen van eerder die avond goedgemaakt. Coen was onze ballen al kwijt die, ondanks zijn aandringen om het goed te checken, toch door een ander team waren meegenomen. De ballen kwamen later alsnog en Dosko toonde zich sportief door ballen onze kant op te gooien. Zo konden we met 9 man toch lekker op tijd beginnen tegen de ‘gele kanaries’. Er stonden geen Brazilianen opgesteld aan de overkant, maar zingen deden ze bijna de hele wedstrijd.

Het werkte helaas voor hen erg goed, want ze stonden lekker te ballen. De meeste sets ging het tot aan de 10 punten aardig gelijk op. Daarna slopen ze weg en zo werd het de eerste twee sets 17-25. Dosko speelde heel gevarieerd in de aanval en sloeg te vaak langs ons blok. Vooral de middenaanval kwam helaas goed door. Dat kan ik mezelf als één van de middens natuurlijk aanrekenen.

De derde set kwamen we er helemaal niet aan te pas en was het met 12-25 bekeken. We kregen het maar moeizaam van achteruit georganiseerd en de aanval kwam nauwelijks door. In de vierde set zongen de vogeltjes aan de overkant niet meer zo hard en werden het meer praatvogels. We hadden de druk er goed op en hielden meer ballen van de grond. Het prikken doorzagen we beter en er werd lekker afgeblokt. En natuurlijk sloegen we zelf onze ballen op de grond. En in de laatste punten was er uitstekende servicedruk van Jeroen. Dat was wel nodig ook na mijn serviceblunder – ik ving de bal nadat ik deze niet goed op had gegooid. Het is geen tennis en dat mag dus niet – leerpuntje.

Met 25-17 in de vierde set smaakten het hapje en drankje toch wat lekkerder. Terwijl wij even na half twaalf naar huis gingen, zaten de kanaries nog aan hun vetbolletjes zonder zangzaad. Dit weekend hadden we een uurtje extra om over ons volgende strijdplan na te denken. Ik heb in de kerk in ieder geval alvast maar geoefend met zingen…

  1. We pakten deze week toch nog 6 zes punten, want onze 5 strafpunten hebben we teruggekregen.

    Lennart