Heren 1 legt het af tegen Kratos H2

21 Nov 2021

Heren 1 legt het af tegen Kratos H2

Heren 1, dat zich in de onderste regionen van de competitie begeeft, heeft alle punten hard nodig om zich in de strijd te blijven mengen. Tegen Kratos zat er echter geen puntje bij voor PQV.

 

In het kort is Kratos deze avond gewoon beter dan wij. Al vanaf het begin wordt duidelijk dat wij zelf niet in optima forma zijn, en dat kost je punten. Zeker tegen een partij als Kratos die top 5 speelt in onze competitie. Ons wat matige spel vertaalt zich helaas al snel in een verlies van de eerste set, en in de tweede set gaat het niet per se beter. Daar komt ook nog bovenop dat een luchtaanvaring om een 3-meterbal ongelukkig uitvalt; met een schouderblessure moet buitenaanvaller Erik de strijd opgeven. Met nog 6 man over is de mogelijkheid tot wisselen eruit, wat het geheel niet rooskleuriger maakt. De tweede en derde set verdwijnen dan ook in de zakken van Kratos.

 

De laatste set wordt nog wel spannend. Lang gaat het gelijk op, en vooral Ferdy valt op die zijn aanvallen af en toe snoeihard over het net jaagt. Zo komen we uiteindelijk tot een krachtmeting in de big points, met 23-23 gelijk op de borden. Kratos serveert, en de bal vliegt na aanraking helaas uit. De volgende service vangen we wel netjes op, maar de aanval vindt niet zijn weg naar de grond bij de tegenstander. Na een blok van Kratos is het game over voor ons. Niet onze beste wedstrijd, dat is zeker.