PQV Westland

Volleybal in hart en nieren!

Over ons

PQV, deze drie letters, dat is onze vereniging. Zij staan voor Pijlslag, Quintus en Vollier, de namen van drie Westlandse verenigingen die in 2013 hun krachten hebben gebundeld en nu onze mooie volleybalvereniging vormen. Volleybal is hierin onze verbindende factor. PQV is volleybal! Wij zijn volleybal! En volleybal is je inzetten voor je team. Het verbindende van teamsport, samen de strijd aangaan, samen winnen, of samen van het veld afdruipen na een kansloze nederlaag. Het vormt ons als team en als vereniging, en het vormt ons als mens. Zit het een keer niet mee, dan staan we voor elkaar klaar. Als we samenwerken, dan is geen uitdaging te groot. Deze mentaliteit is wat volleybal ook zo mooi maakt. Een genadeloze bal, onhoudbaar als hij voor de voeten van de tegenstander op de grond knalt, is geen individuele prestatie, dat doe je met z’n allen, en vier je met z’n allen. Teamgeest is troef. Een mooi blok? Een goede pass? Een verwoede poging om de bal nog net van de grond te halen met een spectaculaire duik, en die dan nog lukt ook? Allemaal mooie acties en het resultaat van samenwerken. Dat is waar wij voor staan! PQV is samenwerken. Met een frisse, positieve blik op het mooie volleybalspel en de mensen, gaan wij samen de uitdagingen van de sportvereniging van de 21e eeuw aan.

Dat samenwerken werkt, dat laten we als bruisende fusievereniging, die actief is in De Lier, Naaldwijk, en Kwinstheul zien. PQV heeft daarmee echte Westlandse roots en daarmee ook de kenmerkende Westlandse gezelligheid! Na een stevig potje volleybal is er altijd, onder “normale” omstandigheden, de derde helft, met een praatje, drankje en vaak een bitterballetje. Naast de gezelligheid staan wij uiteraard ook voor sportieve ambitie, en tegelijkertijd staan wederzijds respect en spelplezier hoog in het PQV-vaandel. Deze zaken gaan altijd hand in hand! Zo staan onze “paradepaardjes”, dames 1 en heren 1, zowel in het veld als naast het veld hun spreekwoordelijke mannetje. De ballen worden binnen het veld alle kanten op getimmerd, het liefst binnen de lijntjes van de tegenstander, en we staan er met elkaar en voor het team, om de overwinning verzilveren... of om na afloop de tegenstanders van harte te feliciteren. Zo werkt het spel: je wint of je verliest; hoe dan ook, even goede vrienden. Iets wat niet vanzelfsprekend is, maar wat wij als PQV diep koesteren.

Natuurlijk proberen we dit ook uit te dragen, verdergaand dan alleen in onze hal. Op de social media, in de lokale kranten, op de website, in de nieuwsflits, noem maar op. Wij willen laten zien dat de “schreeuwouder” aan de kant van het veld níet de normaal is. Dat we met z’n allen van het spel kunnen genieten zonder elkaar het leven zuur te maken. Dat is wat we willen laten zien. Als vereniging proberen we hier ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Het “nieuwe normaal”, een term die sinds vorig jaar veelvuldig genoemd is, omvat wat ons betreft ook een groeiend wederzijds respect en ruimte gunnen aan anderen. Hierbij willen wij een goed voorbeeld presenteren. We hopen dan ook mensen te kunnen inspireren om deze waarden te omarmen en zich welkom te voelen bij ons.

Er gaat niets boven een mooi potje volleybal. Dat is de spil van dit alles. Met z’n allen zetten we ons in om dit mogelijk te maken. Zoals het eeuwenoude gezegde ons al van jongs af aan leert: vele handen maken licht werk. Met dit credo, en een brede basis van vrijwilligers die zich inzetten in alle lagen van de vereniging, krijgen wij het voor elkaar. Zonder vrijwilligers geen vereniging. Hiervoor willen we dan ook onze waardering voor blijven uitspreken; onze vrijwilligers zijn het hart, de longen, de aorta, het bloed van PQV, die het geheel laten werken als één en de leden verbinden met elkaar. Ook dat is PQV!

Kortom, PQV is veelzijdig, een vereniging van vele gezichten en aspecten, waar we proberen iedereen zich welkom te laten voelen en van volleybal te genieten. Van ons, voor ons. Voor gezelligheid. Voor respect en waardering. Voor ambitie. Voor sportiviteit. Voor iedereen. En bovenal: voor volleybal!

Schrijf je nu in!