04 Oct 2021

Theo Koomen vertelt...

Al een week voor de wedstrijd van afgelopen vrijdag verschenen de Grumpy Old Men van heren 3 met kramp in de maag en knikkende knieën op onze wekelijkse training.  Want er moest op vrijdag gepresteerd worden tegen Volevo heren 5.

In de eerste 2 wedstrijden hadden wij namelijk het fantastische totaal van 1 punten gescoord en daarmee stonden we op de 12 plek in de ranglijst. En we wilden wel hogerop. Die knikkende knieën waren er vrijdag nog steeds, maar wat moet, moet. Maar de tegenstander was toch zeker tenminste net zo zenuwachtig? Want wie zou dat niet worden van een beroemde tegenstander als de Grumpy Old Men! Tot het bot gemotiveerd en onder leiding van een fantastische scheidsrechter ontspon zich een ware strijd, waarbij de punten dan aan de ene kant en dan weer aan de andere kant vielen. Maar het geluk viel ons deze keer ten deel, want steeds wisten wij net op tijd aan het langste eindje te trekken. De euforie was groot en dit alles gaf ons een boost van heb ik jouw daar. Missie geslaagd en ons alvast zeker gesteld voor dit seizoen van tenminste de 11de plaats. Prima gedaan, toch?

Maar waarom staat er eigenlijk “Theo Koomen vertelt” boven dit stukje.

Even een kleine uitleg, vooral voor de luistervriendjes van onder de 35 jaar. Theo Koomen was een begenadigd verteller én sportpresentator. In de tijd, dat nog niet iédere minuut van ongeacht welke sportwedstrijd op de kijkbuis te zien was. De radio was hét medium, waaraan eenieder gekluisterd was. En Theo Koomen had de onvolprezen gave, om van niets iets groots te maken. Was er in de tour de France een wandeletappe zonder enige spanning, Theo Koomen maakte er een strijd van, om je vingers bij af te likken. En alles volkomen geloofwaardig.

Maar wat heeft dát met de strijd van de Grumpy Old Men te maken??

Nou dit: tegenstander Volevo heeft zich teruggetrokken uit de competitie, wij hebben voor niks maagkrampen gehad en de wedstrijd van afgelopen vrijdag is helemaal niet gespeeld. Maar we zijn als Grumpy Old Men gedurende dit seizoen wel tenminste verzekerd van plek 11. En we willen natuurlijk hoger.

En de mannen van ons team hebben tenminste nog heren 1 zien schitteren in een wedstrijd tegen Monza 1, met als resultaat een 3-1 overwinning.

 

Dick