Tips voor trainers

Opleiding, trainingsoefeningen en thuistrainen

Opleiding, trainingsoefeningen en thuistrainen

Opleidingsmogelijkheden trainers 

De trainers vormen het hart van een goed functionerend team en die willen we dan ook niet in de kou laten staan. Om onze trainers te ondersteunen, faciliteren wij trainersopleidingen waar zij, in overleg, kosteloos gebruik van kunnen maken.

Allereerst is er de beginnerscursus, een opleidingstraject dat een nieuwe trainer klaarstoomt met de basisprincipes van het training geven. Ook het delen van de tips en tricks van de andere trainers geeft kersverse trainers een goede basis om een groep in goede banen te leiden.

VT trainingen

Naast de beginnerscursus kunnen nieuwe en ervaren trainers gebruik maken van zogenaamde 'VT-trainingen'. VT staat voor Volleybal Trainer. Deze trainingsopleidingen worden aangeboden door zelfstandige ondernemers, die dit aanbieden in opdracht van de NeVoBo (de Nederlandse Volleybal Bond). De VT-trainingen zijn erop ingericht om de deelnemer klaar te stomen voor het doen van de PvB, de Proeve van Bekwaamheid. Hierbij wordt er een deel theorie en een deel praktijk behandeld. De theorie wordt behandeld in een aantal avondsessies en de praktijk wordt behandeld, vaak bij de eigen trainingsgroep, in een aantal trainingsavonden. Bij een succesvolle deelname aan de PvB ontvangt de deelnemer het officiële trainingsdiploma en een licentie van de NeVoBo.

Bij de VT-trainingsopleidingen onderscheiden we verschillende trajecten, te weten VT2, VT3 en VT4. VT2 is de belangrijkste en meest voorkomende variant bij PQV en geeft een solide basis voor het training geven, en een stukje omgaan met de groep. VT3 en VT4 zijn voor trainers die voor groepen staan die op hoog niveau spelen, deze wordt bij PQV niet aangeboden.

Voor meer informatie over de VT-trainingsopleidingen, zie https://www.nevobo.nl/trainen-coachen/opleidingen-bijscholingen/ondernemers-vt2-en-vt3/. Wil je zelf gebruik maken van een van onze trainingsopleidingen? Stuur ons een bericht via het Contactformulier, of stuur een mailtje naar secretaris@pqv-volleybal.nl.

  1. Links websites met trainingsoefeningenWillem 
  1. Corona tips voor thuistrainenKarlijn en Yvonne