Westlandse Derby Dames 2- Monza

21 Nov 2021

Westlandse Derby Dames 2- Monza

Op vrijdagavond speelde de dames van Dames 2 tegen Monza D1. De dames van D2 zijn goed bezig, er wordt elke week fanatiek getraind, er is individuele groei en ontwikkeling te zien bij iedereen. Elke week beginnen we de wedstrijd met vol goede zin en gaan we er voor om minimaal de wedstrijd te winnen!

Alleen de resultaten…… dat blijft lastig. Ondanks ons frisse spel staan we onderaan en lukt het ons maar mondjes maat om punten binnen te halen. Vanavond speelde we tegen Monza, de nummer 3 in de competitie. Dit kon wel eens een spannende wedstrijd worden. Want wij spelen goed tegen een sterke tegenstander.

De wedstrijd begon goed, er werd goed gespeeld, duidelijk gecommuniceerd. We hadden een sterke service en aanval en de eerste set leek Monza hier geen antwoord op te hebben. We wonnen deze set met 25-18. De overwinning werd groots gevierd en smaakte uiteraard naar meer. De 2de set hadden we het lastig in het begin van de set. Monza begon sterk met een goede service en sterke aanval. De verdediging had hier moeit mee waardoor de pass en aanval er niet goed uitkwam en we daardoor niet in staat waren om zelf punten te maken. Na een tactische time out waren we in staat om ons zelf te herpakken en kwam we goed terug, maar verloren de set alsnog met 25-16. De 3de set begonnen we goed, de pass kwam beter aan waardoor we in staat waren om een aanval te creëren. Helaas was Monza nog niet gestopt met hun goede service en sterke aanval en verloren we de set ondanks een sterk begin met 25-21. Helaas werd ook de 4de set verloren met 25-16.

We zijn vol voor de winst gegaan, we hebben goede service, aanvallen en aantrekkelijke volleybal laten zien maar het was net niet genoeg om de punten in de Lier de houden. Desondanks zijn we blij met de set die we gewonnen hebben. Complimenten aan het team, we gaan elke week vooruit. De punten komen vanzelf!

 

Joyce (d2)